header
De pers over 'Wereldwijzer Suriname'

1e druk maart 2005
2e herziene druk november 2005
3e herziene druk november 2006
4e herziene druk augustus 2007

5e herziene druk juli 2008

6e herziene druk 2009

7e herziene druk 2012

(verscheen voorheen onder de titel 'Reishandboek Suriname)  


Pers

Over Suriname bestaan weinig reisgidsen. De wereldwijzer Suriname van Tessa Leuwsha, uitgegeven bij Elmar, is een goede keuze. [Algemeen Dagblad]

Lees hier het hele artikel:

 

De laatste jaren zijn de nodige reisgidsen over Suriname verschenen (...). Reishandboek Suriname van Tessa Leuwsha in de serie reisgidsen van Elmar (red: tegenwoordig getiteld Wereldwijzer Suriname) heeft mijn voorkeur en kreeg in 2006 een derde, aangepaste druk. Aangezien reizigers nooit een scala van gidsen meenemen, wil ik hen aanraden om die van Leuwsha in de koffer te stoppen.

[Wim Hoogbergen in Oso, tijdschrift voor Surinamistiek en het Caraïbisch gebied, aprilnummer 2008]

Een zeer gedetailleerde reisgids voor Suriname: werkelijk elk onderwerp van enig belang komt aan de orde. Een uitstekende gids, goed verzorgd en onontbeerlijk als doorwrochte achtergrondinformatie en als voorbereiding voor een betekenisvolle reis.
[St. Ned. Bibliotheek Dienst]

 

Mensen maken een land. De meeste reisgidsen besteden vooral aandacht aan bezienswaardigheden, maar in deze gids zijn veertig pagina’s ingeruimd voor de bevolkingsgroepen.
[Metro]


Alles wat je moet en wilt weten over Suriname, staat beschreven in deze gids. Daarom is "Wereldwijzer Suriname" hét boek om te lezen als je van plan bent op reis te gaan naar en-of door Suriname. Alle onderwerpen in dit boekje worden op een toegankelijke manier beschreven en al dan niet geïllustreerd met duidelijke plaatjes, kaarten, plattegronden en mooie, sfeervolle fullcolour foto's.
De wereldwijzergidsen van Elmar worden door Nederlandse auteurs geschreven, in dit geval door Tessa Leuwsha. Zij emigreerde tien jaar geleden vanuit Nederland naar Suriname: het geboorteland van haar vader. Zij woont in Paramaribo en werkt voor de Nederlandse ambassade. In deze wereldwijzergids krijg je dus tips en informatie uit eerste hand.
Zelfs al ben je niet van plan om op reis naar Suriname te gaan, dan is dit nog een ontzettend mooie gids om Suriname en haar multiculturele samenleving, gewoontes, gebruiken, cultuur en omgeving beter te leren kennen. De "Wereldwijzer Suriname" is - wat mij betreft - de ideale gids om wijzer te worden over Suriname.
[www.vrouw.nl]


Alleen al de foto’s in deze reisgids over Suriname zijn de moeite waard. Maar uiteraard bevat de gids ook gebiedsbeschrijvingen en praktische informatie.
[Nederlands Dagblad]
Reisgidsen zijn dun gezaaid, maar met Wereldwijzer Suriname van Tessa Leuwsha (uitgeverij Elmar) kom je een heel eind. [Spits]


De reisgids van Leuwsha is allereerst een boek dat prettig in de hand ligt, geschikt voor veelvuldig naslaan, doorbladeren (...) De uitgave is ingenaaid en is geheel in kleur, voorzien van veel foto’s en plattegrondjes, maar beslist niet druk of schreeuwerig. Kortom: het boek is plezierig en gebruiksvriendelijk vormgegeven. [de Ware Tijd ]