header
Presentaties

Wij slaven van Suriname Anton de Kom herdruk 2020

 

Gebonden herdruk (2020) van Wij slaven van Suriname (1934) van Anton de Kom, uitgebracht door uitgeverij Atlas Contact. Met inleidingen van Tessa Leuwsha, Mitchell Esajas en Duco van Oostrum. Ter gelegenheid van 145 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Wij slaven van Suriname werd inclusief deze inleidingen vertaald naar het Engels en Duits.  

 

presentatie herdruk Wij slaven van Suriname 

 Op 22 februari 2020, op de geboortedag van Anton de Kom, vond in Vereniging Ons Suriname de presentatie plaats van de gebonden herdruk van Wij slaven van Suriname, het beroemde boek uit 1934 van de Surinaamse verzetsstrijder Anton de Kom. Tessa Leuwsha vertelde waarom het boek ook nu nog belangrijk is. 

Organisatie: The Black Archives i.s.m. uitgeverij Atlas Contact.

 

 Tessa Leuwsha plantage Frederiksdorp

 

Tessa Leuwsha plantage Frederiksdorp 

Op Plantage Frederiksdorp, Suriname, gaf Tessa Leuwsha aan een groep geinteresseerde leerkrachten uit Amsterdam-Zuidoost een presentatie over haar boek Fansi's stilte, een grootmoeder en de slavernij. 

In dit literaire non-fictie werk reconstrueert Leuwsha het leven van haar Surinaamse grootmoeder in de twintigste eeuw in Suriname, en later Nederland, en de doorwerking van de slavernij op haar familie.