header
Nominaties

Nominatie Inktaap 2017 voor Fansi's stilte

Inktaap 2017 

Antwerpen, Theater DeSingel, 15 maart 2017, de genomineerde auteurs beoordelen het jongerendebat over hun boeken. V.l.n.r. Tessa Leuwsha, Hagar Peeters en Connie Palmen.

 

 

Black Magic Woman Festival Literatuurprijs 2009

Juryrapport 

 

Solo, een liefde van Tessa Leuwsha

 

Het verhaal Solo van Tessa Leuwsha doet een beroep op alle zintuigen. De jury is zeer onder de indruk van deze gave van de schrijfster, de sferische beelden, de geuren en kleuren, ze overtuigen. De lezer waant zich op een subtiele manier in Suriname mede omdat de schrijfster op een natuurlijke en herkenbare manier de Surinaamse cultuur en geschiedenis in het verhaal heeft verweven.

 

Het thema ‘het niet kunnen ontstijgen van je eigen milieu’, is zowel actueel als universeel. De omgekeerde Orpheus-mythe verwerkt in dit boek is een mooie vondst. De schrijfster slaagt er verder in de levens van de personages en de omgeving op herkenbare en ontroerende wijze neer te zetten.

 

Leuwsha is een verteltalent. Ze verstaat de kunst een voorbije wereld geloofwaardig tot leven te wekken. De jury verwacht nog veel van deze veelzijde en authentieke auteur.


  
‘Solo’ genomineerd voor Black Magic Woman Literatuurprijs (3-7-2009)

'Solo, een liefde' van Tessa Leuwsha is genomineerd voor de Black Magic Woman Literatuurprijs 2009. De prijs wordt in november uitgereikt aan een levende zwarte-, migranten- of vluchtelingenschrijfster voor een gepubliceerd verhaal of boek. De titels en auteurs worden geselecteerd door een jury die wordt samengesteld op initiatief van Krater Theater. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het jaarlijkse Black Magic Womanfestival, dat het lezen van met name literatuur van schrijvers uit de diaspora wil bevorderen en de belangstelling voor schrijven wil stimuleren.

 

shortlistnominatie de DebutantenPrijs 2006 voor 'de Parbo-blues'

Sedert 1995 organiseert Stichting Perspektief jaarlijks de DebutantenPrijs, een prijs voor het beste Nederlandstalige fictie debuut.
De DebutantenPrijs is als een lezersprijs bedacht waarbij in het bijzonder aandacht wordt gevraagd voor nieuw – en meestal jong – talent. Jaarlijks verschijnen er bij de professionele uitgeverijen tussen de 40 en 70 debuten. Een beroepsjury van bekende critici uit Nederland en Vlaanderen stellen 5 nominaties vast. De 5 genomineerde debuten worden via de bibliotheken aan hun lezers voorgelegd.

www.deletterenspreken.nl

 

'De- Parbo-blues' genomineerd voor De Vrouw & Kultuur DebuutPrijs 2006

De vereniging Vrouw & Kultuur werd in 1987 opgericht en ontplooit haar activiteiten met subsidie van de gemeente Eindhoven. 

Doelstelling: de vrouwencultuur, en met name, de vrouwenliteratuur, stimuleren en onder de aandacht van een breed publiek brengen. Om dit te bereiken organiseert Vrouw & Kultuur vanaf 2006:

literaire middagen
concerten
cursussen en workshopsde tweejaarlijkse Vrouw & Kultuur DebuutPrijs

www.dse.nl/~vrkult

 

 

   

 

 
   
Webstats4U - Free web site statistics