header
De wilde vaart

 De Wilde Vaart de veerkracht van Suriname Tessa Leuwsha

 
DE WILDE VAART vertelt in tekst en beeld over het universele belang van het koesteren van rolmodellen. Een zoektocht per boot over de Surinaamse rivieren naar moed en veerkracht (literaire non-fictie).
 
 
 
DE PERS OVER DE WILDE VAART: In de Volkskrant een prachtig artikel over De wilde vaart: 'Wij leven met wat er is, niet met wat had kunnen zijn.' Lees hier verder.

RECENSIE: 'Met De wilde vaart toont Leuwsha een prachtig stukje literaire kunst: haar waarnemingen pent zij neer als een weerspiegeling van de werkelijkheid, om een hogere waarheid te tonen of bij de lezer te bereiken, bewust of onbewust.' - De ware tijd-Literair
 
TELEVISIE: op 8 mei 2022 sprak Tessa Leuwsha in het VPRO-boekenprogramma Brommer op Zee over haar nieuwste boek De wilde vaart. Een gesprek over de liefde en de moed van verzet. 
Bekijk hier de uitzending.  

MAGAZINE: 'Tijdens deze reis hebben we Suriname herondekt en ons gerealiseerd hoeveel het land te bieden heeft.' - Wendyonline

 
DE BOEKPRESENTATIE vond plaats op zondag 8 mei 2022 in de theaterzaal van de  Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdok. Met een interview door journalist Nina Jurna, muziek door Sanne Landvreugd en de moderator was Marcella van der Kruk, uitgever non-fictie bij uitgeverij Atlas Contact.