header
Waarover we niet moeten praten

Verhalenbundel

Waarover we niet moeten praten

uitgeverij In de Knipscheer 

Op uitnodiging van Vereniging Ons Suriname zonden 20 Surinaamse en Antilliaanse schrijfsters, zowel bekende als debuterende, een nieuw verhaal in voor deze bundel waarin een enorme verscheidenheid is bijeengebracht in leeftijd, van 30 tot 60 jaar, wonend in en buiten het land van herkomst, en in afkomst: van neger-Joods en islamitisch-Hindostaans tot Indisch-Antilliaans. De vrouwen nemen het woord en ze doen dat altijd openhartig, ook met humor en met gebruik van tal van stijlmiddelen, in een Nederlands waarin moedertalen als Sarnami, Sranantongo en Papiaments soms verrassend en verfrissend doorklinken.

Denise Jannah in het voorwoord

'Ik werd geraakt door een breed pallet van emoties als verlangen, vragen, hunkering, koestering, vertwijfeling, bescherming, zoektochten, geborgenheid en wanhoop...Hulde aan deze schrijfsters die ons deze prachtige en intense verhalen geschonken hebben!'

Met o.a. Tessa Leuwsha, Karin Amatmoekrim, Cándani, Henna Goudzand Nahar, Soecy Gummels, Diana Lebacs, Marylin Simons en Anette de Vries

 

 

Voor mij ben jij hier 

Uitgeverij Meulenhoff (samenstelling/redactie Michiel van Kempen)

Verhalen van de jongste generatie Surinaamse schrijvers, met o.a. Tessa Leuwsha, Rihana Jamaludin, Iraida Ooft en Ruth San A Jong.

De laatste tien jaar zijn er in de Surinaamse literatuur meer prozadebuten verschenen dan in de twee eeuwen daarvoor. Met veel elan zet de jongste generatie schrijvers aan beide zijden van de oceaan onderwerpen op de kaart die eerder nauwelijks aan de orde werden gesteld.  

 

 

  verhalenbundel Meulenhoff Tessa Leuwsha             V